Speditör sökes till vår marknadsavdelning

Vi söker dig som vill arbeta som speditör hos Uddevalla Hamnterminal. I rollen svarar du, som en av fem speditörer, för olika typer av speditionsuppdrag där du är med och skapar lösningar för effektiv hantering av våra kunders gods. Det handlar om koordinering för distribution och lagerhållning men också ansvar för tullärenden och nödvändig tranportdokumentation. Du har eget ansvar för ett antal kunder som har godsflöden via Uddevalla. Det innebär både export och import för fartygsrelaterat gods men även rena terminaluppdrag. I rollen har du daglig kontakt med kunder, samarbetspartners och många interna kontakter i bolaget.

Kunskapskrav och personliga egenskaper

I vår rekrytering fäster vi stor vikt vid personliga egenskaper. För att lyckas i rollen är du noggrann, strukturerad och gillar att ha många bollar i luften. Du har mycket god kommunikationsförmåga i dina kontakter med kunder och kollegor. När mycket händer samtidigt så behåller du din positiva inställning och har förmågan att prioritera. Det är viktigt att du trivs att arbeta i grupp samtidigt som du kan arbeta självständigt och har inga problem med att ta egna initiativ. Självklart känner du igen dig i våra kärnvärden erfaren, engagerad och flexibel.

Vi söker i första hand dig som har en avslutad eftergymnasial utbildning inom spedition, logistik, tull eller motsvarande erfarenhet. Du har minst ett par års arbetslivserfarenhet inom området. Goda IT-kunskaper är en förutsättning och flytande svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska. B-körkort är ett krav.

Tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan bli aktuellt. Kollektivavtal med Unionen finns.

Ansökan

Välkommen med ansökan märkt "Speditör" via mail till jobb@uddevalla-hamn.se. Vi vill ha din ansökan senast 2021-10-10. Urval och intervjuer sker löpande, varvid tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Frågor angående tjänsten besvaras av Marknadschef Jacob Engholm, tel. 0522-91304.

 

Uddevalla Hamnterminal AB är ett kommunalägt hamn- och logistikföretag som bl.a. lastar och lossar fartyg och bedriver terminalverksamhet. I Uddevalla Hamnterminal AB ingår också det helägda dotterbolaget SwanFalk Shipping AB som bedriver speditions- och klareringsverksamhet. Koncernen har en integrerad organisation och all personal är anställd i moderbolaget Uddevalla Hamnterminal AB. Bolaget har ca 85 årsanställda och omsätter ca 120 Mkr. I hamnen hanteras årligen drygt 1 miljon ton gods.