Klart för tre år till med linjetrafik mellan Uddevalla och Philadelphia

Uddevalla Hamnterminal har i dagarna ingått ett nytt avtal om tre år där vi fördjupar vårt samarbete med en av våra kunder gällande export till USA. Avtalet innebär att vi kommer fortsätta att ta emot kundens förpackningsmaterial, samt lagerhålla och lasta det ombord på Wagenborg Shippings linjeservice mellan Uddevalla och Philadelphia.

- Vi på Uddevalla Hamnterminal är glada över att fått förnyat förtroende att hantera vår kunds förpackningsmaterial under ytterligare en period. Kunden i fråga har höga krav på kvalitet i alla led och detta är givetvis ett kvitto på att vi har levererat under året som har gått. Längden på avtalet betyder att vi har möjlighet att satsa på långsiktighet och stabilitet när vi utvecklar vår service, i en annars turbulent tid, säger Ulf Stenberg VD Uddevalla Hamnterminal.

Wagenborg Shipping opererar med fartyget Oranjeborg samt ett antal breakbulkfartyg i A-klassen på denna service vilket innebär att det kommer avgå två till tre fartyg i månaden till Philadelphia, USA.

- Sedan samarbetet med vår kund för export till USA:s ostkust inleddes, för lite mer än ett år sedan har mycket hänt. Volymerna över Uddevalla har ökat succesivt och numera är det ofta extra fartyg inbokade då förfrågan på svensktillverkat förpackningsmaterial är stort. Vi har satsat stora resurser i form av personal, magasin och systemstöd vilket gjort att vår service har utvecklats mycket under denna tid, tillägger Ulf

Avtalet omfattar en volym om ca 120 000 ton under 2023 och 175 000 – 200 000 ton under 2024/2025.